Andere 4daagse tochten

Andere 4daagse wandeltochten

Wandelen is een van de favoriete bezigheden van de Nederlander. Er zijn kilometers aan diverse wandelroutes uitgestippeld door Nederland en België die we met de hond, familie of alleen maar al te graag volgen. Wandelen en fietsen zijn twee van de meest populaire bezigheden van de Nederlander en we kennen dan ook diverse wandeltochten náást de wereldwijd erkende Nijmeegse Vierdaagse.

Avondvierdaagse

Een van de terugkerende evenementen is de landelijke avondvierdaagse. Dit is een evenement waaraan scholen, sportverenigingen en liefhebbende wandelaars graag aan deelnemen. Er wordt dan ‘s avonds een bepaald aantal kilometers gelopen en er wordt een bepaalde route uitgestippeld door de gemeente of een bepaalde omgeving. Er hangen meestal medailles klaar voor deelnemers en op de laatste dag van de vierdaagse worden er meestal bloemen en snoepgoed uitgedeeld aan de deelnemers. Niet iedere gemeente heeft een avondvierdaagse, maar je hoeft geen inwoner van een betreffende gemeente te zijn om deel te nemen aan een avondvierdaagse.

Apeldoornse Vierdaagse

Naast de populaire Nijmeegse Vierdaagse kent Apeldoorn ook een geheel eigen wandeltocht. De eerste Apeldoornse wandeltocht werd in 1954 georganiseerd vanuit het Bospad in Apeldoorn. De zes keren daaropvolgend werd er gestart vanuit de Eierhal. In 1964 werd er voor één keer gestart uit de Eurobeurs en in 1965 tot en met 1985 werd de Schouwburg Orpheus de vaste startplaats en finish.

Net als bij de Nijmeegse Vierdaagse groeit het aantal deelnemers ieder jaar flink, maar de organisatie kan de aantallen goed verwerken. Daarnaast wordt er gewerkt met een vaste afstand in verschillende categorieën om het karakter van de Apeldoornse Vierdaagse te behouden. Het lopen van vier prachtige routes door de natuur rondom Apeldoorn.