Over Nijmegen

Over (de rol van) Nijmegen

Nijmegen is een Nederlandse stad dat in de provincie Gelderland ligt. Nijmegen ligt dichtbij de grens van Duitsland en de totale gemeente Nijmegen telt een kleine 170.000 inwoners. Het is de grootste stad van Gelderland en staat binnen Nederland op plaats nummer tien van de grootste steden in ons land.

Nijmegen ligt voor het grootste gedeelte aan de zuidelijke oever van rivier de Waal. Een gedeelte van de gemeente Nijmegen is te vinden aan de overkant van de rivier. Dit zorgt ervoor dat de stad en de gemeente Nijmegen over een prachtige omgeving beschikken en daarmee een ideale omgeving is voor wandelen.

De Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse wordt ieder jaar in de derde week van juli gehouden. Er kunnen maximaal 46.000 deelnemers meedoen aan de Vierdaagse. De grootste wandelmars van de wereld is uiterst populair, zo deden er vorig jaar plusminus 42.000 deelnemers mee. De Nijmeegse Vierdaagse is daarmee zelfs het grootste sportevenement van Nederland.

Deelnemers aan de Vierdaagse lopen iedere dag 30, 40 of 50 kilometer en wanneer men de tocht uitloopt krijgt men een Vierdaagsekruis dat overigens koninklijk is erkend. Op de laatste dag van de Vierdaagse lopen de deelnemers de laatste meters van de tocht over de Sint Annastraat dat tijdens de tocht beter bekend staat als de Via Gladiola. Deelnemers worden in die straat dan aangemoedigd en toegejuicht door de vele toeschouwers.

Leuk om te weten

Naast het feit dat de Nijmeegse Vierdaagse het grootste wandelevenement van Nederland is, zijn er nog een aantal dingen leuk om te weten. We hebben hier een aantal leuke weetjes op een rijtje gezet:

 

  • Je kunt deelnemers volgen met de Vierdaagse app, social media, maar ook via de website kan men een favoriete deelnemer lokaliseren of zien of deze al is gefinished.
  • Vele deelnemers lopen de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor een goed doel. Zo maken ze gebruik van de vele aandacht dat de Vierdaagse krijgt.
  • Steeds meer bedrijven maken gebruik van de Vierdaagse om bijvoorbeeld tijdens de stoet voorafgaand aan de feestelijke parade met een reclame karavaan te rijden op de Via Gladiola.