Voorkom valpartijen met goede snowboots

De eerste sneeuw is gevallen en de wegen zijn Glad. De auto’s worden uitgerust met winterbanden, maar de benewagen wordt vaak vergeten. Met een goed paar snowboots heb je niet alleen warmere voeten, maar ben je ook beter beschermd tegen uitglijden en valpartijen.

Snowboots voor veiligheid

Jaarlijks zijn er veel ongevallen in de sneeuw. Dit loopt uiteen van gebroken polsen tot een hersenschudding. Het profiel van je snowboots is daarbij erg belangrijk. Een grof profiel op de zool geeft vaak meer grip een voorkomt valpartijen. Uiteraard blijft het op aangestampte sneeuw of ijs uitkijken omdat daar zelf snowboots niet meer helpen. Naast grip in de zool is de (vaak) hoge schacht van snowboots ook belangrijk. Deze ondersteunt de voet en zorgt ervoor dat wanneer je wegglijdt, je beter op de been blijft.

Snowboots met spikes

Naast profiel op de zool zijn er ook snowboots met spikes. Het merk Olang kent een dergelijk systeem (OC systeem), maar ook andere merken snowboots zijn met spikes / gripijzers uitgerust. Dit type snowboots is extra geschikt voor lange wandelingen waarbij je een stuk ijs niet hoeft te mijden. Let er uiteraard op dat, wanneer je een weer naar binnen gaat, je de spikes weer inklapt.

Wanneer je besluit om snowboots te kopen, kijk dan zeker even online. Regelmatig zijn er acties bij diverse webwinkel waarmee je veel geld kan besparen. Veel gelukt toegewenst bij het vinden van een leuk paar snowboots!